Τα Νέα Μας

Όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν το ngoHeroes

Άνοιξε ο φετινός κύκλος του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους”

Το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” πραγματοποιείται φέτος για 3η χρονιά από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο – Δεσμός , με στόχο τη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους έως 30 ετών σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας.

Με το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους”, ο Δεσμός χρηματοδοτεί θέσεις απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς για άνεργους νέους με τριπλό στόχο:
1. να βοηθήσει τους νέους αυτούς να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία,
2. να βοηθήσει τους οργανισμούς να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το έργο τους και, τέλος,
3. να τους βοηθήσει να μεγιστοποιήσουν τον θετικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό τους αντίκτυπο.

Για την πλειονότητα των νέων η απασχόλησή τους μέσα από το πρόγραμμα ήταν η πρώτη τους δουλειά και για πολλούς οργανισμούς ο νέος που προσελήφθη μέσω του προγράμματος ήταν ο πρώτος τους εργαζόμενος.

Τι έχει καταφέρει το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους»
Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, ο Δεσμός υποστήριξε 26 διαφορετικές θέσεις εργασίας με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, καλύπτοντας όχι μόνο ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος, αλλά και μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων, ειδικοτήτων και τομέων δράσης, διακρίνοντας από νωρίς τα ολοένα αυξανόμενα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος.
Μέχρι σήμερα, 82.000 άτομα σε περισσότερες από 20 γεωγραφικές περιοχές της χώρας έχουν λάβει σημαντική υποστήριξη αποκλειστικά από τους νέους ανθρώπους που εργάστηκαν μέσω του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους”.
26 νέοι άνθρωποι κέρδισαν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, οικονομική ανεξαρτησία και σταθερότητα, ενώ ταυτόχρονα οργανισμοί δηλώνουν πεπεισμένοι για τον εμπλουτισμό της δράσης τους.
Το 86% των συμμετεχόντων εξακολουθεί να απασχολείται από τον οργανισμό επιλογής του και μετά το πέρας του προγράμματος.
Φέτος, με τεράστια χαρά το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην εμπιστοσύνη και την πολύτιμη υποστήριξη των:bioMérieux, VISA Ελλάδος, ΤΙΤΑΝ Τσιμέντων Α.Ε., The Andreas Mentzelopoulos Foundation, The Hellenic Initiative Australia, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, Εταιρεία Λαμπαδάριος & Συνεργάτες, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΚΑΛΛΙΣΤΗ, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, καθώς και μιας σημαντικής ανώνυμης δωρεάς ιδιωτών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συνυποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους με τον οργανισμό επιλογής τους μέχρι την Τρίτη 08/12/2020.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής εδώ.