Τα Νέα Μας

Όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν το ngoHeroes

Μια e-συζήτηση με την Ελένη

Η Ελένη, 28, ανήκει στην κατηγορία υποψηφίων επαγγελματιών, που θέλησαν να κάνουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους στον Τρίτο Τομέα (μη κερδοσκοπικές οργανώσεις) και δεν δίστασαν να εμπιστευτούν την πλατφόρμα ngoHeroes ως μέσο για την εύρεση εργασίας.

Μια εμπιστοσύνη που απέφερε άμεσα καρπούς, καθώς κάνοντας εγγραφή στην πλατφόρμα και αποστέλλοντας το βιογραφικό της σε θέση εργασίας που είχε μόλις αναρτηθεί, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Ελένη βρήκε εργασία στο κομμάτι επικοινωνίας γνωστής ΜΚΟ, στην οποία απασχολείται ήδη τους τελευταίους 6 μήνες.

Σε μια συζήτηση που κάναμε μαζί της, η Ελένη υπογράμμισε την καίρια σημασία ύπαρξης μιας πλατφόρμας εύρεσης εργασίας για τον 3ο τομέα στην Ελλάδα, όπου οργανώσεις και υποψήφιοι συνδέονται άμεσα, παρακινώντας περισσότερους επαγγελματίες που αναζητούν εργασία σε ΜΚΟ να εγγραφούν στην πλατφόρμα ngoHeroes. Διαβάστε τη συζήτησή μας!

Αποτελούσε πάντοτε αντικείμενο απασχόλησής σου ο Τρίτος Τομέας;

Ανέκαθεν με ενδιέφερε η προσφορά και αλληλεγγύη. Προσπαθούσα και ακόμα προσπαθώ να προσφέρω ενεργά βοήθεια μέσω εθελοντισμού σε διάφορες ομάδες με κοινωνικό ή και περιβαλλοντολογικό στόχο. Ως εργασία με απολαβές ωστόσο δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ο Τρίτος Τομέας, πάντα δούλευα σε πολυεθνικές εταιρείες με αντικείμενο είτε υπηρεσίες είτε εμπορικά προϊόντα, μέχρι να συνειδητοποιήσω πως η επαγγελματική μου πορεία σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Μου ήταν δύσκολο να δεθώ με την θέση μου, να δω ζεστά το αντικείμενο και να στο τέλος της ημέρας μου ένιωθα πως είχα σπαταλήσει πολλή ενέργεια. Έτσι και αποφάσισα να αλλάξω πλεύση και να ασχοληθώ ενεργά επαγγελματικά με τον Τρίτο Τομέα και για αυτό έκανα και το προφίλ στο ngoHeroes ώστε να έχω περισσότερες πιθανότητες διασύνδεσης και να που συνέβη.

Ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που σου έκανε εντύπωση στο ngoHeroes;

Το γεγονός ότι είναι μια πλατφόρμα αμιγώς για ΜΚΟ είναι κάτι που διευκολύνει αρκετά την έρευση εργασίας ενός ανθρώπου που εργάζεται ή ενδιαφέρεται να εισχωρήσει σε αυτόν τον κλάδο. Έπειτα, ήταν ενδιαφέρον το οτι έχτισα το προφιλ μου μέσα στην πλατφόρμα- πρόσαρμόζοντάς το στο ύφος του τρίτου τομέα- και επέλεξα τους κλάδους που θέλω να εργαστώ βάσει σπουδών και προϋπηρεσίας μου.

Μίλησε μας για την περιήγησή σου στην πλατφόρμα. Ήταν όλα κατανοητά;

Πλήρως κατανοητά Ο τρόπος που είναι δομημένη, έτσι ώστε να επιτρέπει στον καθένα να έχει το προσωπικό του προφιλ χωρίς όμως να διαδρά μέ άλλους αλλά και το γεγονός οτι η διασύνδεση με την εκάστοτε ΜΚΟ γίνεται απλά με 1 κουμπί χωρίς περιπλοκότητα, την κάνει να είναι φιλική στον εκάστοτε, εξοικειωμένο τεχνολογικά και μη, χρήστη .

Πιστεύεις ότι το ngoHeroes μπορεί να βοηθήσει ένα υποψήφιο και μια οργάνωση στη σωστή διασύνδεση;

Ναι. Θεωρώ ότι είναι αρκετά οργανωμένο βάσει κλάδου και αντίστοιχων επιλογών επομένως μπορεί κάποιος να διασυνδεθεί επιλέγοντας ακριβώς τον τομέα που τον/την ενδιαφέρει.