ANKAA Project

Περιγραφή

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ANKAA Project ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2017 στην Ελλάδα, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης σε όσους το επιθυμούν και δεν μπορούν να το κάνουν. Ο στόχος του ANKAA είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, άνεργους) παρέχοντας τους σημαντικές δεξιότητες.
Οι ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.
Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το ANKAA Project, το οποίο μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να δώσει την ευκαιρία της εκπαίδευσης σε όποιον άνθρωπο θέλει να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή.
Ο οργανισμός πήρε την ονομασία του από το αστέρι Ankaa, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Φοίνιξ, σύμβολο αναγέννησης, ανανέωσης και ελπίδας.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Να φωτίσει έναν νέο δρόμο για τους ταξιδιώτες που ξεφεύγουν από τον πόλεμο και τις κακουχίες, για εκείνους που με πείσμα επιμένουν στο θαύμα της ζωής και συνεχίζουν να γράφουν τις ιστορίες τους και να χτίζουν το μέλλον τους.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ
Η δράση του ANKAA στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό για την καλύτερη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, μέσω της παροχής μαθημάτων και εργαστηρίων που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες τους.

Το ANKAA Project, μέσω των συνεργασιών αλλά και της παραγωγής προϊόντων, υποστηρίζει βιώσιμες λύσεις καθώς και ένα δίκαιο και ηθικό περιβάλλον εργασίας. Αυξάνει της ευκαιρίες απασχολησιμότητας για όσους το έχουν ανάγκη και παράλληλα, δημιουργεί προϊόντα που ανταποκρίνονται στις αξίες του σεβασμού προς το περιβάλλον και της κυκλικής οικονομίας.
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Στο ANKAA Project παραδίδονται μαθήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των συμμετεχόντων. Συνήθως, δύνανται να επιλέξουν μαθήματα αγγλικών και ελληνικών, ενώ προσφέρονται και πολλά εργαστήρια κατάρτισης.
Πιο συγκεκριμένα, τα τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής και των μέσων ενημέρωσης αφορούν βασικές και πιο εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής, μαθήματα φωτογραφίας, εργαστήρια δημιουργίας ταινιών, και χρήση υπολογιστών.
Προσφέρεται, επίσης, κατάρτιση και εξειδίκευση στην ραπτική, που περιλαμβάνει τμήμα αρχάριων αλλά και προχωρημένων.
Επιπλέον, προσφέρονται μαθήματα ξυλουργικής, όπου παρουσιάζονται και εξηγούνται ξυλουργικά εργαλεία, τεχνικές ξύλινων κατασκευών και σχεδιασμός προϊόντων, μαθήματα μετάλλου, όπως τεχνικές συγκόλλησης, δημιουργία βασικών κατασκευών ( κουφώματα κ.λπ.) και σχεδιασμός προϊόντων, μαθήματα ηλεκτρολογίας, καθώς και μαθήματα επισκευής ποδηλάτων.
Με την υποστήριξη των συνεργατών του το ANKAA καταφέρνει να αναπτύσσει πολύ ισχυρά και ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία για την ένταξη στην τοπική αγορά εργασίας.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στο ANKAA, αναζητούνται πάντα τρόποι για να γίνουν οι πρωτοβουλίες του πιο φιλικές προς το περιβάλλον στοχεύοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, τόσο για τον πλανήτη, όσο και για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν.
Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ανακύκλωση και συλλογή γυάλινων ειδών, χρήση ανακυκλώσιμου χαρτιού, έλεγχος άσκοπης χρήσης του νερού, του ηλεκτρισμού κ.α., χρήση μεταχειρισμένων προϊόντων και ρούχων. Μπορείτε να αφήσετε ρούχα και πράγματα που δεν χρειάζεστε πια και να κάνετε χαρούμενο έναν άλλον άνθρωπο που τα έχει ανάγκη.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σημαντική παράμετρο αποτελεί η παραγωγή προϊόντων, διαδικασία που παραμένει πιστή στις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας με αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες, ανακυκλωμένα και επομένως ανακυκλώσιμα υλικά.
Παράλληλα, από τον Απρίλιο του 2020, η οργάνωση, ανταποκρινόμενη στις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η παγκόσμια πανδημία ξεκίνησε την παραγωγή επαναχρησιμοποιούμενων προστατευτικών μασκών από οργανικό βαμβάκι, εστιάζοντας στην λογική “buy one-donate one”. Μέχρι και σήμερα, 7.000 μάσκες έχουν παραδοθεί σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.
Την ίδια περίοδο ξεκίνησε η συνεργασία με το brand mimycri. Η Μη Κερδοσκοπική οργάνωση mimycri χρησιμοποιεί τα υλικά από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες έφτασαν στις ακτές των ελληνικών νησιών χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τα μετατρέπει σε τσάντες. Από τον Ιούνιο του 2020, η παραγωγή, συσκευασία και αποστολή των προϊόντων γίνεται από το ANKAA Project.

Πληροφορίες

1
2017
1-20