Τα Νέα Μας

Όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν το ngoHeroes

Πώς να κάνετε τη διαφορά σε μια συνέντευξη

Η εργασιακή συνέντευξη αποτελεί κυριολεκτικά το Α και το Ω για τη μελλοντική σας δουλειά. Ακόμα και αν έχετε καταθέσει ένα βιογραφικό που ενδεχομένως να μην πληροί στο μέγιστο βαθμό τις απαιτήσεις της εν λόγω θέσης, μια καλή συνέντευξη έχει πολλές πιθανότητες όχι μόνο να καλύψει, αλλά και να υπερνικήσει ένα τέτοιο κενό.

Στο ngoHeroes σας προτείνουμε 5 βασικά βήματα για μια σωστή συνέντευξη:

1. Σωστή προετοιμασία

Η σωστή προετοιμασία τόσο με το να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, όσο και με το να διαβάσετε προσεκτικά τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, καθώς θα δείξετε από την αρχή πως είστε επαγγελματίας και πως ενδιαφέρεστε πραγματικά για την εν λόγω θέση. Αν από την άλλη δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά, τότε μην σπαταλάτε ούτε το δικό σας χρόνο, ούτε και εκείνο του εν δυνάμει εργοδότη σας.

2. Εύστοχες ερωτήσεις

Οι εύστοχες ερωτήσεις από πλευράς σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι κάτι που θα σας αποδώσει ξεχωριστό κύρος στα μάτια του εργοδότη σας. Εκτός από ενδιαφέρον και επαγγελματισμό, οι σωστές ερωτήσεις θα μεταφραστούν ως ικανότητα αντίληψης και γρήγορης απόδοσης.

3. Σωστή γλώσσα του σώματος

Μια σωστή γλώσσα του σώματος σηματοδοτεί πολλά για το χαρακτήρα σας, όπως
εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και ικανότητα προσαρμογής στο χώρο και στις καταστάσεις. Καθίστε ίσια με μια ελαφρά κλίση προς τα εμπρός, κίνηση που υποδηλώνει ενδιαφέρον, και αποφύγετε νευρικές κινήσεις ή υπερκινητικότητα.

4. Να είστε ο εαυτός σας

Δε χρειάζεται να δημιουργείτε ατάκες και ευφυολογήματα προκείμενου να εντυπωσιάσετε. Παραμείνετε χαλαροί και σίγουροι για τον εαυτό σας και το βιογραφικό σας.

5. Στείλτε ένα email μετά τη συνέντευξη ή κάνετε ένα τηλεφωνικό follow up μετά από λίγο καιρό

Μια τέτοια κίνηση, αν και για πολλούς αχρείαστη, ενδεχομένως να σας τοποθετήσει σε περίοπτη θέση συγκριτικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Μπορείτε λοιπόν είτε να στείλετε ένα ευχαριστήριο mail με το πέρας της συνέντευξης, είτε σε περίπτωση που δεν έχετε νέα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να επανέλθετε με ένα τηλεφωνικό follow up,δείχνοντας στον υποψήφιο εργοδότη τα μεγάλα κίνητρα που έχετε για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να μην φύγετε ποτέ από τη μνήμη του εν δυνάμει εργοδότη σας.

Καλή επιτυχία!