Πρωτοβουλία για το Παιδί

Πρωτοβουλία για το Παιδί

2331029571 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Η   «Πρωτοβουλία για το Παιδί» είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και της φροντίδας  παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο. Στηρίζεται στον εθελοντισμό και οι πόροι της προέρχονται κυρίως από δωρεές και δικές της δράσεις. Το όραμα των ανθρώπων της είναι η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε παιδιά και νέους και στους τρεις βαθμούς κοινωνικής φροντίδας (ανοικτή και κλειστή φιλοξενία, θεραπεία τραύματος) με στόχο την άρση των συνεπειών από την κατάσταση που βίωσαν και την απόδοσή τους στην κοινωνία, ως ακέραιων, αξιοπρεπών και χρήσιμων ανθρώπων.

Δομές:

– Το Σπίτι της Βεργίνας Ξενώνας μακροχρόνιας φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο, δυναμικότητας 26 κλινών (δύο πτέρυγες).

– Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας και Στήριξης οικογένειας Παροχή ημερήσιας κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, δυναμικότητας 40 θέσεων.

– Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής της Βέροιας Ανάληψη περιστατικών μετά από αναφορές και καταγγελίες. Παροχή συμβουλευτικής, υλικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε 300-350 ευάλωτα άτομα ετησίως από τον γενικό πληθυσμό.

– Κέντρο Θεραπείας Τραύματος της Βέροιας Ανίχνευση και τεκμηρίωση της κακοποίησης, ιδίως της σεξουαλικής. Συστηματική, εντατική θεραπεία του προκληθέντος τραύματος από ειδική επιστημονική ομάδα.

– Στέγη Ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων της Βέροιας Στέγαση, σίτιση, υποστήριξη νέων για ορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι την κοινωνική ένταξη.

– FRONT – Το Πολυδραστικό Κέντρο της Βεργίνας Κέντρο ανάπτυξης δράσεων εθελοντισμού-έδρα της ομάδας κατασκευών-δημιουργικού & πωλητήριο.

Πληροφορίες

12 Ιανουαρίου 2021
1-20