Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας

Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας

http://www.dlu.gr/ 2521046062 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας (ΕΚΔ-ΣΑΦ) είναι ένα αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη Κυβερνητικού Χαρακτήρα, που εδρεύει στην Δράμα και ξεκίνησε άτυπα τη λειτουργία του το 1904, ενώ απέκτησε το πρώτο καταστατικό το 1929. Το σωματείο είναι ενταγμένο στο Μητρώο του Υπουργείου Υγείας, στο Ειδικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Υπουργείου Εργασίας, στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σκοπός της ΕΚΔ-ΣΑΦ είναι η προσφορά κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου στην υπηρεσία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και η συμβολή της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης. Είναι σκοπός φιλανθρωπικός, φιλεκπαιδευτικός και μορφωτικός επιδιώκοντας την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ισότητας, ισονομίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βασικός στόχος του σωματείου είναι η παροχή κοινωνικής πρόνοιας, η κοινωνική μέριμνα και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σ’ αυτήν την κατεύθυνση μέσω εκδηλώσεων και ποικίλων μορφών ενημέρωσης.

Οι ωφελούμενοι της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι ημεδαποί ή αλλοδαποί, άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, θύματα έμφυλης βίας, άγαμες μητέρας, Ρομά, αποφυλακισμένοι, ουσιοεξαρτημένοι, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας δραστηριοποιείται στους εξής τομείς:

  • Τομέας Επισιτιστικής Βοήθειας
  • Τομέας Εκπαίδευσης
  • Τομέας Ψυχολογικής και Νομικής Υποστήριξης
  • Τομέας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης
  • Τομέας Απασχόλησης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Τομέας Διμερών Σχέσεων

Επιπλέον το σωματείο διαθέτει:

  • Το «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», έναν πλήρως εξοπλισμένο ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες, το οποίο ιδρύθηκε το 1995. Από το 2014 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο ξενώνας φιλοξενεί άστεγους Δραμινούς και φοιτήτριες απόρων οικογενειών που σπουδάζουν στο ΔΙΠΑΕ, παράρτημα Δράμας. Στους φιλοξενούμενους παρέχεται: προσωρινή στέγη, διατροφή, ένδυση & υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχολογική υποστήριξη/υποστήριξη από παιδοψυχολόγο, εύρεση εργασίας, κοινωνικοποίηση μέσω της συμμετοχής σε ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, σεμινάρια με ποικίλα θέματα και συμμετοχή σε καλλιτεχνικά μαθήματα (ζωγραφική, κοπτική ραπτική, κόσμημα, χορωδία).
  • Την Τράπεζα Τροφίμων Δράμας, η οποία ιδρύθηκε το 2019 και έχει ως στόχο τη συλλογή προϊόντων με σύντομη ημερομηνία λήξης και προϊόντων χορηγίες επιχειρήσεων για τη διανομή στους ωφελούμενους του σωματείου και σε φορείς όλου του Νομού.
  • Την Στέγη Προσφοράς και Αγάπης, έναν αυτόνομο χώρο στον οποίο διαλέγονται, ταξινομούνται και διανέμονται είδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια.
  • Την Αποθήκη Επίπλων και Οικιακών Συσκευών, από την οποία εξοπλίζονται με έπιπλα, οικιακές συσκευές και είδη σπιτιού οι ωφελούμενοι του σωματείου.

 

Περισσότερες Πληροφορίες για την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας: www.dlu.gr

Πληροφορίες

1929
1-20