’ΟΑΣΙΣ” Α.Μ.Κ. Εταιρία υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων απο ναρκωτικά,αλκοόλ,τζόγο διαδίκτυο

’ΟΑΣΙΣ” Α.Μ.Κ. Εταιρία υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων απο ναρκωτικά,αλκοόλ,τζόγο διαδίκτυο

http://oasis.org.gr/ 2310508598 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Το έτος 2002 ιδρύθηκε η οργάνωση «ΟΑΣΙΣ» σαν κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από το Δαμιανό Δουΐτση, πρόεδρό της, το Γιάννη Μπουτάρη  πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και 20  άλλα  άτομα  πρώην εξαρτημένους  και  μέλη των οικογενειών  τους .
Η «ΟΑΣΙΣ» με τη νομική μορφή της ΑΜΚΕ, ανήκει στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας), στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κατέχει Διαχειριστική Επάρκεια   εκτέλεσης  έργων στα πλαίσια  του ΕΣΠΑ.
Είμαστε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα χώρο 250 τ.μ. όπου δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες επισκέπτες.
Πραγματοποιούμε εκδηλώσεις ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα εθισμού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στηρίζουμε τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, ανθρώπους από όλη τη χώρα.
Έχουμε δημιουργήσει ένα σημαντικό ηλεκτρονικό αρχείο (Video-spots και ντοκιμαντέρ) διαθέσιμο στο διαδίκτυο.
Στα 18 χρόνια λειτουργίας  μας   έχουμε υποστηρίξει  περίπου 10.000 άτομα  σε ολόκληρη τη χώρα  και έχουμε γίνει σημείο αναφοράς στο χώρο της απεξάρτησης, έχοντας εισαγάγει  στην Ελλάδα πρώτοι εμείς τη μέθοδο θεραπείας των 12 βημάτων, κατά το πρότυπο των «Ανώνυμων  «Αλκοολικών», μία μέθοδο παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα θεραπευτικά της αποτελέσματα.
Ο τρόπος που λειτουργούμε έχει πολύ θετικό  αποτέλεσμα  γιατί βασίζεται στην συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με τον θρησκευτικό χώρο, εθελοντές και ανθρώπους που βίωσαν το πρόβλημα της εξάρτησης..
Για τις δράσεις  μας αυτές,  βραβευθήκαμε  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, από τους Rotary και τον καταξιωμένο θεσμό BRAVO.

Πληροφορίες

2002
1-20