Γη Θεραπαινίς Σωματείο Μη κερδοσκοπικό για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές

Γη Θεραπαινίς Σωματείο Μη κερδοσκοπικό για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές

http://www.githerapainis.com 6974285981 [email protected]
0 Open Positions

About Business Network

Το σωματείο Γη Θεραπαινίς ιδρύθηκε το 2017 από γονείς και φίλους ατόμων με αυτισμό με βασικό όραμα τη δημιουργία ενός θεραπευτικού αγροκτήματος εντός Αττικής, για ενήλικες στο φάσμα.
Μια πρωτοβουλία που απαντά με αισιοδοξία στο μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας σε υποδομές για ενήλικες με αυτισμό αλλά και στο ερώτημα “τί θα γίνουν” όταν οι βιολογικές τους οικογένειες δεν θα μπορούν να τους στηρίξουν.
Αποστολή της οργάνωσής μας είναι η διαρκής εκπαίδευση, η ένταξη, η εξέλιξη και η δια βίου φροντίδα και προστασία των ατόμων με αυτισμό, για μια καλή ζωή στο πλαίσιο της οικολογίας, της επαφής με τη φύση και τα ζώα, της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το σωματείο βρίσκεται σε αναζήτηση της κατάλληλης έκτασης για την υλοποίηση του αγροκτήματος με τα εργαστήρια και τη στέγη του,  ενώ παράλληλα διατηρεί εκπαιδευτικό κήπο στην Παιανία όπου κάθε Σαβ/κο συμμετέχουν σε θεραπευτικό κηπουρικό πρόγραμμα 12 άτομα με αυτισμό.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και εποπτεύεται από ψυχολόγο, επιστημονική υπεύθυνη και υλοποιείται από εκπαιδευτές ειδικής αγωγής.
Μέσα από την καλλιέργεια, το φύτεμα, το σκάλισμα, τη συγκομιδή, το πότισμα, τη φροντίδα του λαχανόκηπου, αναπτύσσονται όλες οι λειτουργικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των ατόμων με αυτισμό, μέσα από πολλή χαρά και ομαδικό πνεύμα.
Οι δράσεις του σωματείου προωθούν την ενημέρωση, την εναλλακτική εκπαίδευση (ατόμων με αυτισμό και θεραπευτών), την ευαισθητοποίηση, την ένταξη, τη συνύπαρξη ατόμων με ή χωρίς αναπηρίες, την αλληλεγγύη, την ενίσχυση σκοπού μέσα από διάφορες εκδηλώσεις.

Company Information

2017
1-20