Οι Γέφυρες Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης

Οι Γέφυρες Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης

https://cafegefyres.gr/ 2610623963 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Στην Πάτρα το έτος 2016, στην οδό Πατρέως 86 ξεκίνησε τη λειτουργία της, η πρώτη εναλλακτική καφετέρια της Δυτικής Ελλάδας στην όποια εκπαιδεύονται και απασχολούνται άτομα με αναπηρία ορατή ή μη, και ειδικότερα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας.
Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης  Οι Γέφυρες, είναι η προπαρασκευή, προετοιμασία, επιμόρφωση θεωρητική και πρακτική των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με απώτερο στόχο μέσα από δικτύωση με φορείς ιδιωτικούς και δημόσιους, να μπορέσουν να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και να νιώσουν ισάξια μέλη και εργαζόμενοι της περιοχής μας.
Ο χώρος λειτουργεί και ως πολιτιστικός- εκθεσιακός. Πραγματοποιούνται σε τακτική βάση πολιτιστικά δρώμενα: Βραδιές μουσικής, ποίησης, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικές – φωτογραφικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου, δράσεις για παιδιά. Επίσης, εκτίθενται κατά διαστήματα και δημιουργίες από τις ομάδες των μελών του ΣΟΨΥ Πάτρας, αλλά και άλλων μη κερδοσκοπικών σωματείων.
Οι «Γέφυρες» ευελπιστούν ν’ αποτελέσουν μια γενναία προσπάθεια κατά του στίγματος που σχετίζεται με τα προβλήματα ψυχικής υγείας και τις αναπηρίες γενικότερα, τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.
Η δημιουργία και ο εξοπλισμός της καφετέριας πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική χρηματοδότηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI.
Ο Σύνδεσμος Vinci (ελληνικό παράρτημα της Fondation VINCI pour la Cité) είναι ο κοινωνικός βραχίονας του Ομίλου VINCI και ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα το 2011. Στόχος του είναι η επιδίωξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η μέθοδος που ακολουθεί, συνίσταται στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που έχουν αειφορική διάσταση: Δηλαδή εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης δράσεων που θα έχουν διάρκεια με απεριόριστο βάθος χρόνου.

Πληροφορίες

2014
1-20