ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ ΑΣΤΡΑ-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ ΑΣΤΡΑ-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

https://looktothestars.gr/ 6980383620 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Το ” Ένα παιδί μετράει τα άστρα ” είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την Οικολογία και την Περιβαλλοντική ισορροπία.
Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε υλικά που μπορούν να ανακτηθούν, να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, με διαλογή στην πηγή έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα με αναλογική αύξηση όμως της κοινωνικής ανταπόδοση τους ( θέσεις εργασίας, προσφορά  αμαξιδίων ή άλλων ιατρικών βοηθημάτων σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα).
Επιθυμία μας είναι οι δράσεις μας να προσελκύσουν την κοινωνική συμμετοχή, σε τοπικό επίπεδο και ευρύτερα, να γίνουν αφορμή για τη δημιουργία σημαντικών δικτύων εθελοντών, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, να βελτιώσουν στην πράξη την ποιότητα της ζωής μας.
Ξεκινήσαμε λοιπόν σαν μια ομάδα πολιτών που επιθυμεί να κάνει πράξη το παραπάνω περιβαλλοντικό σχέδιο, να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, να συνευρεθεί στην πορεία με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά, να πλαισιώσει την προσπάθεια με παράλληλα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Να συνεισφέρουμε όλοι μαζί στον κοινό σκοπό, να οραματιστούμε από κοινού μια κοινωνία δραστήρια, αλληλέγγυα και αποτελεσματική στην αναβάθμιση της καθημερινότητας μας.
Οι δράσεις μας αφορούν την δημιουργία δομών συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση και εμπορία αυτών των υλικών ( πλαστικό μπουκάλι νερού, αναψυκτικών, απορρυπαντικών, κουτί αλουμινίου).
Προκρίνουμε, δημιουργούμε και συνδιοργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση, την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση υλικών μετά το πέρας της χρήσης τους, μέσα από ομιλίες, εκδηλώσεις και συναντήσεις της κοινωνίας των πολιτών. Όπως ρητά αναφέρει το καταστατικό μας, η ανακύκλωση στην πηγή είναι ο μόνος οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων. Η επιστροφή μέρους των κερδών της ΚΟΙΝΣΕΠ για κοινωνικούς σκοπούς με συλλογικές αποφάσεις είναι η σύγχρονη απάντηση των ενεργών πολιτών, έναντι οποιασδήποτε κερδοσκοπίας. Οι δράσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται στο βωμό του συναισθηματισμού και στα όρια της φιλανθρωπίας. Με τη μορφή υπηρεσίας και με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη δεν δημιουργούν συναισθήματα αποξένωσης στις κοινωνικές ομάδες που απευθύνονται.