Ανακυκλώνω στην πηγή

Ανακυκλώνω στην πηγή

https://recycleatsource.gr/ [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Ένα ελπιδοφόρο συλλογικό οικολογικό και κοινωνικό συνεταιριστικό εγχείρημα ξεκίνησε στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2013, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην πηγή», με στόχο την οικολογική και κοινωνική διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και την επαναχρησιμοποίηση, στην ανατολική περιοχή της Πάτρας.

Είμαστε 170 πολίτες, κάτοχοι συνεταιριστικής μερίδας, από διάφορες γειτονιές της βόρειας και ανατολικής Πάτρας, που ιδρύσαμε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) με στόχο την ανακύκλωση στην πηγή.

Σήμερα, το 2020, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο διαχείρησης απορριμάτων, όπως χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, ηλεκτρικές συσκευές και τηγανέλαια, με βιωσιμότητα, διαφάνεια, χαμηλό κόστος και μέλλον εφαρμογής στην γειτονιά και την πόλη.

Για την επαναχρησιμοποίηση έχουμε καθιερώσει τον θεσμό του Repair Cafe για δωρεάν επισκευές με διάδοση της γνώσης και απόδοση των επισκευασμένων συσκευών σε σχολικές μονάδες.

Το επόμενό μας βήμα είναι η υιοθέτηση του τετραπλού κάδου απο 20 νοικοκυριά με τετραπλές τσάντες στην γειτονιά τους, για την διαλογή των απορριμάτων στην πηγή.

Πληροφορίες

2013
51-200