“Άλμα Ζωής” Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού

“Άλμα Ζωής” Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού

https://almazois.gr/ 210 41 80 006 [email protected]
1 Δημοσιευμένη Θέση

Περιγραφή

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έναν κόσμο χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού.

Όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.
Στα χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος αριθμεί πλέον πάνω από 2.500 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, Ψυχολογική Υπηρεσία, Νομικό Σύμβουλο, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Γραμματεία.
Βασικοί άξονες λειτουργίας του Συλλόγου είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οργανωμένη αλληλοβοήθειαη ενδυνάμωση και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.
Το επιστημονικό έργο του Συλλόγου σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή και από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Όραμά μας είναι ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού, με ποιότητα ζωής για κάθε γυναίκα που βιώνει την ασθένεια.

Σκοπός του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” είναι:

  • Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Peer Support)
  • H Ψυχοκοινωνική Στήριξη, τόσο της γυναίκας που νοσεί όσο και των μελών της οικογένειάς της.
  • Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης
  • Η ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά)
  • Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών

Πληροφορίες

1
1988