ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

http://www.nosilia.org.gr 2102112395 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Η Νοσηλεία είναι πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, λειτουργεί από το 2001 και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου με έμφαση στη στήριξη ασθενών με χρόνια νοσήματα (καρκίνο, εγκεφαλικό, άνοια κ.ά) και ηλικιωμένων.

Οι δράσεις μας επικεντρώνονται σε 3 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (3, 8, 17) και τα τελευταία χρόνια οι ωφελούμενοί των προγραμμάτων μας ξεπερνούν τα 2.000 άτομα/ έτος με δωρεάν υπηρεσίες όπως:

  • Κατ’ οίκον ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.
  • Κατ’ οίκον ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών, φροντιστών υγείας και μελών της οικογένειας.
  • Εκπαίδευση των φροντιστών/ μελών της οικογένειας για την ορθή φροντίδα του ασθενή στο σπίτι και εκπαίδευση ασθενών στην αυτοφροντίδα.
  • Φροντίδα υγείας ευπαθών ομάδων στο περιβάλλον τους.
  • Στήριξη μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος».
  • Κοινωνική αποθήκη φαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών.
  • Επιστημονικές εκδηλώσεις ενημέρωσης για την υγεία.

Τα προγράμματά μας τελούν υπό την επίβλεψη/παρακολούθηση Επιστημονικά Υπευθύνων Λειτουργών Υγείας.

Έξι αξίες διέπουν το  έργο και τον τρόπο που λειτουργούν εθελοντές και εργαζόμενοι στη «Νοσηλεία»: Αλληλεγγύη, σεβασμός, ανιδιοτέλεια, συνεργασία, αξιοπιστία, ποιότητα.

Η Νοσηλεία είναι ο μοναδικός Οργανισμός που προσφέρει δωρεάν κατ’οίκον μακροχρόνια νοσηλεία σε ενήλικες ασθενείς σε ολόκληρη την Αθήνα.

Το έργο μας έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «Νησίδα Ποιότητας 2019» στον πανελλήνιο διαγωνισμό της «Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», έχει λάβει 4 στα 5 αστέρια (τη μεγαλύτερη βαθμολογία) κατά την πρόσφατη αξιολόγηση για το πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση & Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ» καθώς και πλήθος άλλων τιμητικών βραβεύσεων και διακρίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας www.nosilia.org.gr .

Πληροφορίες

2001
1-20