Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

https://pedtrauma.gr/el/ 2106741933 [email protected]
0 Δημοσιευμένες Θέσεις

Περιγραφή

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.
Εδώ και έντεκα χρόνια το Σωματείο καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να μειωθούν τα παιδικά ατυχήματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες αντιμετώπισης και νοσηλείας των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών με τους εξής τρόπους:

α) Δημιουργώντας Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Δημόσια Νοσοκομεία.
β) Αναβαθμίζοντας και εξοπλίζοντας με τα απαραίτητα μηχανήματα Παιδιατρικά Τμήματα και Ιατρεία σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
γ) Εκπαιδεύοντας ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών (Ιατρικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λεωνίδας Γεωργόπουλος»). Το Σωματείο χρηματοδοτεί εν μέρει τα σεμινάρια που διοργανώνει η A.P.L.S. Hellas. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην εκτίμηση, στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει.
δ) Ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Το έργο της «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» από το 2010:

– 84 Τμήματα σε 75 Νοσοκομεία / Κέντρα Υγείας:
41 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
26 Παιδιατρικές Κλινικές
13 Παιδιατρικά Ιατρεία
4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ

– 1.157 μηχανήματα σε Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων
– 1.758 ιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ εκπαιδευμένοι στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών
– 48.560 παιδιά και 3.094 εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων
– 1.310.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου, εκ των οποίων τα 240.000 το 2020.

Πληροφορίες

1998
1-20